Bio

ANNE GERLIN

Van kleins af aan is Anne Gerlin veel bezig met muziek. In haar jonge jaren leert ze dwarsfluit spelen, zingt en musiceert ze vaak met haar zusjes en op de middelbare school vindt ze muziek verreweg het leukste vak. Tijdens haar studie Psychologie in Groningen begint ze met het zingen in bandjes. Zo belandde ze uiteindelijk als zangeres en fluitiste in een eigen folk-pop band Yellow House 21. Veel ervaring deed ze hier op in (meerstemmig) zingen, fluiten en eigen nummers schrijven. Nu woont ze in Lochem en werkt ze als psycholoog in het voortgezet onderwijs. Al die tijd is ze blijven zingen (en fluiten) in verschillende settings, maakt ze thuis zo nu en dan (eigen) muziek met gitaar/piano en kan ze nu bij Kaleidoscope helemaal haar ei kwijt! Anne Gerlin over Kaleidoscope: “Wat is het toch heerlijk om je te kunnen verliezen in het samensmelten van onze stemmen tijdens het zingen!”

Arend

Arend zingt vanaf het najaar van 2018 mee met Kaleidoscope: “Supergaaf om met deze groep talentvolle zangers mee te doen”. Opgegroeid op het Drentse platteland en altijd met muziek bezig. Tijdens zijn studie geneeskunde vormt hij met 2 vrienden een akoestische 3 mans formatie genaamd Triple Truth. Ze spelen akoestische pop en dan met name nummers waarbij de kracht in meerstemmigheid zit. Ze hebben in veel kroegjes in en rondom Groningen gespeeld. Na het afronden van de huisartsopleiding verhuizen hij en zijn gezin naar het prachtige Twente. Acht jaar geleden sluit hij zich aan bij Vocalgroup XXL. Mooi om de groei van deze groep mee te maken. Een van de hoogtepunten was het behalen van de 4eplaats tijden het landelijke balk TOP festival in 2017. Arend over Kaleidoscope: “In Kaleidoscope ben je teruggeworpen op je eigen stem. Afstemmen en blenden met de andere stemmen: Daar ligt de uitdaging en kracht van Kaleidoscope”.

Emily

Toen ze als klein meisje haar tante op een groot podium zag spelen op de dwarsfluit, wist Emily het zeker; dát wilde zij ook. Als tiener begon ze met fluitles en behaalde haar D-examen op de muziekschool in Hengelo. Daarna volgden 8 muzikale jaren bij het Twents Jeugd Harmonie Orkest en Armonia’s Studenten Orkest. Een periode vol repetitieweekenden, concerten, theaterproducties en concertreizen naar Frankrijk. Als afgestudeerd schoonheidsspecialiste begon ze haar carrière in de praktijk van haar moeder; Be Younique. Op dit moment studeert ze aan het Saxion in Enschede; Media, Informatie en Communicatie. (Persoonlijke) verhalen vertellen doormiddel van tekst, beeld en video. Daar krijgt ze energie van, net als zingen. Samen muziek maken en de liefde voor muziek delen ervaart ze opnieuw bij Kaleidoscope. “Toen ik mijn eerste repetitie meezong, kreeg ik meteen kippenvel. Ik vind het prachtig hoe 7 stemmen samenkomen en blenden tot één geheel”.

erik

Erik begon aan het elektrische orgel met Pake… Achter de toetsen en dan uit volle borst zingen: zijn eerste aanraking met muziek. ‘En je moet je mond dan ook open doen, anders komt het geluid er niet uit.’ Op de lagere school had Erik wel op blokfluitles gezeten, maar na een aantal middagen was de pret er af. Dan maar muziek maken zonder notenkennis. Op de zeevaartschool kwam hij voor het eerst in contact met a capella zingen. Zijn keuze viel echter op de studentenband. Pas na het varen en met de voeten weer aan vaste wal, is Erik via Themakoor Op Toon, vocal group Half Past Nine en vocal group XXL in maart 2016 samen met Marieke vocal group Kaleidoscope begonnen. Erik over Kaleidoscope: “In een kleine setting ieder zijn eigen stemgeluid te laten klinken, waarbij je elkaar kunt steunen maar ook kunt raken met muziek”.

Marieke

 Marieke is onze muzikale duizendpoot. Van kinds af aan heeft zij liefde voor zang en het bespelen van instrumenten. Op de middelbare school is Marieke veelal in het muzieklokaal te vinden achter een piano, gitaar, saxofoon of drumstel, spelend en zingend met klasgenoten. Ze overweegt de opleiding muziektherapie, maar kiest toch voor de studie Psychologie. Muziek is naast haar werk als GZ-Psycholoog een belangrijke rol in haar leven blijven spelen. Op dit moment zingt Marieke in vocal group XXL en Kaleidoscope, en arrangeert zij voor beide (en andere) groepen. Drumles is de nieuwste uitdaging die zij is aangegaan. Ze woont in Enschede samen met haar man en twee dochters, op wie zij de liefde voor muziek graag overbrengt. Marieke over Kaleidoscope: “Wat gaaf om met deze talentvolle mensen samen te zingen! Magisch wat er gebeurt als je samen opgaat in de muziek”.

miranda

Van jongs af aan is Miranda al bezig met muziek. Eerst met accordeon- en gitaarlessen op de plaatselijke muziekschool en later met het schrijven en zingen van eigen nummers, waarmee zij regelmatig optreedt onder de artiestennaam “JaneLynn”. In 2010 begint Miranda haar opleiding “singer-songwriter” aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Hier ontdekt zij haar liefde voor educatie en begint ze met het geven van zang- en songwritinglessen. Na haar afstuderen opent Miranda haar eigen muziekschool in Amersfoort, genaamd “POPcentre”. Miranda over Kaleidoscope: “Onze stemmen mengen zo mooi bij elkaar en het is tof om te merken dat we echt onze eigen sound aan het ontwikkelen zijn. Het plezier in de repetities en optredens staat altijd voorop en dat maakt het voor mij iedere keer als we samen zingen weer een feestje!”

nyanda

Nyanda’s eerste stapjes gingen gepaard met een melodietje. Eenmaal zingend achter de piano zong haar moeder graag een tweede stem mee. Na Nyanda’s afstuderen van het ArtEZ Conservatorium (waar ze Miranda leerde kennen), wist ze niet zo goed welke kant ze op wilde. Totdat ze een repetitie-avond bijwoonde van Rogier IJmker (dirigent van o.a. vocal group XXL). Dit zorgde voor een omslag in haar carrière. Nyanda was zo geïnspireerd dat zij begon aan de Dirigent Licht Vocaal opleiding, waar ze vol lof is afgestudeerd. Sindsdien dirigeert ze met enorm enthousiasme en plezier bij onder andere vocal group Kaleidoscope. Nyanda over Kaleidoscope: “Het maakt niet uit hoe ver we moeten reizen om elkaar te zien. Zoveel energie krijgen we allemaal van elkaar. De groep is wat mij betreft werkelijk een Kaleidoscope: een bundel kleur, warmte en talent”.